Студенти несли 4-метровий хрест на Хресній ході в Дублянах
  • Суб, 04/04/2015 - 12:53

Важкий хрест взяли на свої плечі викладачі, студенти кожного факультету Аграрного університету, парафіяни усіх церков і конфесій м. Дубляни.

1 квітня 2015 року відбулася міжконфесійна Хресна хода вулицями міста Дубляни "За мир і єдність України", організатором якої був місцевий осередок академічного капеланства, за підтримки Львівського національного аграрного університету. У спільній молитві взяли участь парафіяни церков Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), Успіння Пресвятої Богородиці (УАПЦ) і Успіння Пресвятої Богородиці (УГКЦ), студенти та викладачі університету. На стаціях по черзі зверталися до людей 10 священиків, а своїм співом супроводжували Хресну Ходу брати монахи ЧСВВ.

Символом цьогорічної ходи стала ікона Божої Матері, Покровительки України, яку несли студенти попереду. Саме цей образ започаткував молитовну естафету "За мир і єдність України", яка тривала у Сокальсько-Жовківській єпархії. У храм Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого Львівського НАУ ікону Божої Матері привезли на реколекції, які проводив о. Віталій ЧСВВ та о. Іван, капелан університету. Протягом трьох днів студенти, викладачі, жителі м. Дубляни біля чудодійної ікони молилися та просили заступництва Матері Божої для кожної сім'ї, родини, України.

Важкий 4-х метровий хрест взяли на свої плечі викладачі, студенти кожного факультету університету, парафіяни усіх церков і конфесій м. Дубляни. Це була та найменша ноша, яка б могла передати усі муки Ісуса Христа. На кожній стації линули молитви та прохання до Всевишнього про мир і спокій в Україні. Наша земля сьогодні терпить, страждає, втрачає своїх синів, спливає кров’ю, і тільки віра у силу Божу не дасть нам зламатися і може допомогти врятувати неньку-Україну.

Хресна хода завершилася біля університетського храму Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого духовною наукою, яку проголосив о. Віталій ЧСВВ. Усю студентську молодь, парафіян м. Дубляни благословили чудодійною іконою Матері Божою, Покровительки України.

Духовний гімн "Боже Великий, єдиний" ще раз підтвердив силу громади у єдності та віру у те, що для Бога нічого немає неможливого, бо "по вірі нашій дасться нам".

Оксана Качмар