Світові Дні Молоді в Лісабоні: Папа висповідав трьох молодих людей
  • Птн, 04/08/2023 - 14:12
Третій день Апостольської подорожі Святішого Отця в Португалію розпочався із уділення Таїнства Примирення.

Одним із важливих вимірів Світових Днів Молоді є можливість зустрічі та примирення з Богом у Таїнстві Покаяння. Участь Наступника святого Петра у цьому є одним із елементів програми. Тож офіційно приєднавшись до учасників СДМ в Лісабоні напередодні, вранці, 4 серпня 2023 р., Папа Франциск прибув до парку “Vasco da Gama”, що в ці дні перетворився у «парк примирення».

На цій великій зеленій території розміщено 150 сповідальниць, які були виготовлені молодими в'язнями в тюрмі Пасос-де-Феррейра. Вони зроблені з вторинних і придатних для вторинної переробки матеріалів і пристосовані до потреб людей з інвалідністю. Папа, який прибув на інвалідному візку, особисто висповідав трьох молодих людей: 21-річного іспанця, 33-річну дівчину з Гватемали та 19-річного італійця.

 

Вранці, перед тим, як виїхати з Апостольської нунціатури, що стала його резиденцією в столиці Португалії, Святіший Отець мав коротку зустріч з 106-річною Марією де Консесьйао Бріто Мендонсою, яка народилася 13 травня 1917 року, в день появи Пресвятої Богородиці у Фатімі. Він також привітався з Едною, хворою дівчиною, якій він у червні надіслав своє послання підтримки.