Священик УПЦ МП: У Московському патріархаті Христос стає на другому місці, на першому - Росія
  • Нед, 18/05/2014 - 14:36

Священик Української православної церкви Московського патріархату, настоятель Покровського храму села Холосне Житомирської області протоієрей Віталій Ейсмонт прогнозує, що якщо політика УПЦ МП не зміниться, то буде відтік віруючих і священиків у Київський патріархат. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому», коментуючи мовчазну згоду церкви з російською окупацією і сепаратизмом.

«Звичайно, якщо політика церкви не буде змінюватися, то будемо спостерігати відтік людей в Київський патріархат. В одній з єпархій священики вже групами збираються переходити в Київський патріархат. Однак зараз не маю права оголосити, де саме це відбувається. Я не думаю, що Московський патріархат в Україні припинить своє існування. Все одно в країні залишаться ті, які симпатизують Росії», - сказав священик.

За його словами, зараз в УПЦ МП відбувається підміна понять. «У них Христос витісняється Росією, Христос стає на другому місці», - зазначив він.

На думку священика, у разі, якщо в УПЦ МП не буде ніяких змін, церква Київського патріархату може стати найбільшою церквою в Україні. «Наскільки мені відомо, зараз кількість парафій УПЦ МП вдвічі більше, ніж УПЦ КП. Але кількість парафіян вже зараз майже однакова як у однієї, так і в іншої церкви. Відомо, що в Західних регіонах храми більше наповнені людьми, ніж на Сході. Кількість храмів не тотожна кількості парафіян», - повідомив він.

Нагадаємо, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон заборонив о.Ейсмонту вести богослужіння за те, що він перестав в них вихваляти главу РПЦ патріарха Кирила.

За матеріалами http://glavcom.ua