Святіший Отець закликав не використовувати косметику в духовності
  • Срд, 15/10/2014 - 16:09

Папа Франциск під час своєї проповіді запросив християн більше служити бідним та відмовлятись від показного християнства.

«Віра – це не лише прочитати «Credo», але відірватися від жадібності і присвячувати себе іншим, особливо бідним», - сказав Папа Франциск під час ранкової Євхаристії в каплиці резиденції Дому святої Марти у Ватикані 14 жовтня.

Ці слова були коментарем до фрагменту Євангелія, яка описує претензії фарисея о Христа, що той, мовляв, не виконує омиття рук перед  їжею, як того вимагає закон.

«Ісус засуджує цю "косметичну духовність", гарний зовнішній вигляд, привабливий, але зовсім інший зсередини", - сказав Папа. Та додав, що Христос засуджує "людей з хорошими манерами, але прихованими  шкідливими звичками».

«Із справжньою вірою завжди пов'язана свобода від диктатури грошей, поклоніння багатству, адже кожна жадібність відводить нас від Ісуса Христа», - зазначив Франциск. Та згадав епізод з життя отця Аруп, генерального настоятеля єзуїтів, який жив в 60-80-тих рр. минулого століття.

Якось одна дуже заможна дама запросила його, щоб дати грошей на місії в Японії. Вручення конверта відбувалося перед журналістами і фотографами. Пізніше священик розповідав, що пережив у цей момент сильне приниження, але прийняв гроші, оскільки бідні японці їх потребували. Коли через деякий час він відкрив конверт, там було всього лише  десять доларів.

Папа зазначив, що Ісус закликає нас давати не лише те, що залишилося або не потрібно. Бо істинна віра завжди пов'язана з доброчинністю.