Святий Юрій Переможець – покровитель новоствореної української парафії у місті Павія
  • Срд, 07/05/2014 - 12:39

У неділю 4 травня, напередодні свята святого Юрія Переможця, у місті Павії було проголошено про створення нової персональної парафії для українців східнього обряду та призначення отця Олександра Товта – парохом.

З понад 140 українських громад на території Італії, павійська церковна спільнота стала третьою, після Риму та Казерти, піднесеною до рівня парафії, а значить отримала своє юридичне та канонічне визнання. Святкування почалося з привітань єпископів: монс. Giovanni Giudici, єпископа Павії, який провів чин введення пароха, та владики Ніла (Юрія) Лущака, помічного єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії, який очолив Архієрейську Божественну Літургію.

Після молитовної частини свята, яке поєднало у собі і проголошення парафії, і 10-річчя української громади у Павії і свято святого Юрія Переможця, – всі були запрошені до спільного столу та музичної частини.

 Дякуємо Господу і бажаємо отцю Олександру і парафіяльній спільноті Павії плідної праці на Господній ниві на многі і благі літа!

Джерело: http://pavia.org.ua