Трансгендери з портретами Леніна на вулицях Дубліна
  • Втр, 19/09/2023 - 13:50

16 вересня у Дубліні (Ірландія) відбувся протестний мітинг двох протилежних сторін дискусії про транссексуальність. Одна зі сторін протесту виступала за так звані “права” трансгендерів, а інша організація за права жінок Let Women Speak(Нехай жінки говорять) у своїй промові виступила проти пропаганди зміни статі. Про це повідомляє сайт vsirazom.ua з посиланням на The Journal.

Лівий рух Trans and Intersex Pride Dublin дізнавшись про захід від Let Women Speak у Дубліні, вирішив організувати протест. Зібравшись об 11:00 біля Палати представників Ірландії, ЛГБТ-представники пішли ходою до площі Мерріон. В той час на площі вже проходив захід, у якому учасниці жіночого руху говорили промови спрямовані на протидію маніпуляцій зі зміни статі. Саме це і роздратувало трансгендерів та ЛГБТ-представників.

Під час вуличного зіткнення була присутня велика кількість гвардії. З метою безпеки між ворогуючими демонстраціями гвардією було встановлено металеві бар’єри.

Представники ЛГБТ-руху вигукували, скандували з червоними прапорами та зображенням Володимира Леніна, відомого як символ комунізму. Вмикали гучну диско-музику, намагаючись заглушити ораторів, які зверталися до натовпу на заході «Нехай жінки говорять».