У Брюховичах відбулися спільні реколекції Римо-Католицьких та Греко-Католицьких єпископів України
  • Срд, 29/11/2017 - 19:34

Від 27 по 29 листопада цього року, у реколекційному єпархіальному центрі УГКЦ "Світлиця" у Брюховичах проходили спільні реколекції католицьких єпископів західного та східного обрядів. Духовні вправи, в яких взяв участь Апостольский Нунцій арх. Клаудіо Ґуджеротті, Митрополит Мечислав Мокшицький та Блаженніший Святослав Шевчук та інші єпископи обох єпископатів очолив єзуїт о. Джермано Марані, біритуаліст з Італії, котрий дуже добре знає Україну бо працював тут 2 2001 році коли вівся процес 26 мучеників УГКЦ.

Темою цьогорічних реколекцій яку обрав отець реколектант є образ брата Альберта Хмелєвського Ecce homo. Це погляд на Ісуса в кайданах, Ісуса страждаючого.

"Час реколекцій - це час зустрічі з Богом і собою. Тішимося, що отець реколекціоніст заохотив нас до того щоб ще більше поглянути на своє життя, на свої відносини з Ісусом Христом. Нашим Вчителем, котрий став людиною щоб нас відкупити і воскресити нас. Це Христос, анм, владикам, своїм апостолам довірив свою Церкву" - підсумував свої враження від реколекцій Митрополит Мечислав Мкошицький.

"Спільні реколекції, це спільна дорога, і мають завжди кілька ключових моментів". зазначив у своєму коментарі порталу Львівської архідієцезії Глава УГКЦ Блаженіший Святослав Шевчук.

"Поперше - це іспит власного сумління, у слуханні Божого Слова, та відновлення глибокого сопричастя між людиною і Богом, а відтак між нами - між братами. Думаю коли єпископи двох обрядів в Україні, латинського та візантійського в Україні разом роблять іспит свого сумління перед Богом, разом роблять свою дорогу, відновлюють свою дорогу до Господа Бога, відновляють це сопричастя з Богом і ближнім, воно не просто зближує нас з Богом а зближує нас із собою. Ми тоді обновляємося і відчуваємо, що властиво є одною єдиною Церквою, одною єдиною родиною хоча живемо в різних традиціях".

Завершаться реколекції спільною братньою зустріччю.