У Карітасі Львова студенти-медики з Африки щоп’ятниці міряють тиск і перевіряють кров на цукор тим, хто потребує
  • Суб, 09/04/2016 - 00:21

БФ «Карітас-Львів» підписав угоду із представниками громадської організації «Ініціатива медичної допомоги та соціального забезпечення». До соціально-медичної організації входять студенти-медики, які навчаються на 5 курсі Львівського національного та Тернопільського державного медичних університетів і є вихідцями з Нігерії, Гани, Пакистану та ін. країн. Студенти щоп`ятниці у приміщенні, що розташоване на вул. Івана Франка, 9, на волонтерських засадах мірятимуть тиск та перевірятимуть кров на цукор літнім людям, якими опікується благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ».

Послугами студентів-медиків можуть скористатись вимушено переміщені особи Донецької та Луганської областей і Криму, бідні, а також усі усі львів’яни та гості, які мають у цьому потребу. Прийом триватиме кожної п’ятниці з 13.00 год. до 15.00 год.

Отець Андрій Сенейко, директор Карітасу Львова, зазначив, що приємно вражений цією ініціативою вихідців з Африки і хотів би також, щоб і медики українці долучались до волонтерства. Перший прийом вже відбувся, близько 15 особам виміряли тиск. Отець Андрій вважає, що з часом кількість бажаючих виміряти тиск і перевірити кров на цукор зростатиме. Літні люди задоволені, адже це добра нагода систематично контролювати свій стан здоров’я.

Медико-соціальні послуги студенти також надають у Карітасі Тернополя. Керівник організації Джефтах Оджіему зазначив, що до діяльності їх мотивують слова одного з президентів США – важливо насамперед те, що ти можеш зробити для країни, а не країна для тебе. Мета громадської організації – задоволення і захист прав інтересів своїх членів. Діяльність спрямована на надання підтримки особам, які потребують соціального захисту, що сприятиме духовному та моральному відродженню людей і сприятиме позитивним перетворенням у суспільстві.