У Конго вбили співробітника благодійної служби Caritas
  • Птн, 01/04/2016 - 13:37

Водій благодійної служби Caritas був убитий після того, як потрапив в засідку на дорозі поблизу Увіра в Південному Ківу (східна область Демократичної Республіки Конго), повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Інцидент стався 25 березня, коли транспортний засіб відділення служби Caritas в Увіра, що відповідає за транспортування зарплати вчителів, був заблокований близько Лубамба-Брідж, приблизно в 40 км від Увіра.
Бандити змусили водія вийти з автомобіля і смертельно поранили його пострілом в голову. Він помер по дорозі в лікарню. Інша пасажирка, бухгалтерський чиновник Caritas, була поранена в руку. Вона була відпущена на свободу бандитами, які вкрали 194 мільйони конголезьких франків.

Гроші були призначені для виплати зарплати вчителям початкових і середніх шкіл в п'яти містах регіону Фізі.

Відповідно до угоди, підписаної в 2011 р. між конголезьким урядом і відділенням Caritas Конго, ця благодійна служба повинна спостерігати за виплатою зарплати вчителям, яку виділяє Міністерство освіти країни.

Це вже третій напад на транспортний засіб Caritas в області Фізі протягом року. Останній мав  місце в лютому, але не мав таких трагічних наслідків.