У Лондоні спільно молились за переслідуваних на Близькому Сході
  • Птн, 05/09/2014 - 02:28

Примас Англіканської Спільноти Джастін Велбі спільно з главою православних коптів Великобританії запросили представників різних християнських Церков  на спільну молитву і вираз солідарності з християнами Близького Сходу.

Після спільної молитви англікан, католиків і  православних разом із представниками королівської родини появилась спеціальна заява. У документі підкреслюється, що Близький Схід, місце народження християнства, переживає трагічну ситуацію ризику втрати своєї ідентичності, спадщини і культури. Причиною для цього стала діяльність ідеологічних груп екстремістів, які прагнуть знищити навіть саму християнську присутність у цьому регіоні світу.

Крім того, учасники спільних молитов домовились шукати способи впливу на британський уряд і парламент, щоб ці інстанції на міжнародній арені зробили все можливе для допомоги покривдженим християнам на Близькому Сході.

Після цього перед Вестмінстерським абатством відбулося спільне годинне чування представників монотеїстичних релігій під гаслом «Всі ми є людьми». Мусульмани, юдеї та християни різних конфесій об’єднались для того, щоб виразити спротив діяльності тих, хто прагне поділити визнавців одного Бога як в Іраку, так і поза ним.