У Львові презентували проект "Соціальні послуги - спільними зусиллями"
  • Пон, 18/05/2015 - 21:37

У приміщенні Львівської обласної ради 18 травня відбулась презентація проекту "Соціальні послуги - спільними зусиллями". Мета заходу – обговорити механізми співпраці влади і неурядових організацій у наданні соціальних послуг та презентувати можливості грантової підтримки такої співпраці. З привітальним словом та презентацією проекту від Українського незалежного центру політичних досліджень виступила Анастасія Красносільська. Досвід Львівської міської ради щодо залучення неурядових організацій до соціального обслуговування мешканців міста висвітлила в. о. заступника начальника управління соціального захисту Наталія Кузяк. Відбулось обговорення за участю представників неурядових організацій. Зокрема, в обговоренні взяла участь заступник директора «Карітас-Львів УГКЦ» Ольга Момот, яка поділилась досвідом львівського Карітасу.

 Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД) є неурядовою позапартійною неприбутковою аналітичною організацією, місія якої - просування цінностей і процедур демократії в поле публічної політики та управління.

У рамках проекту «Соціальні послуги – спільними зусиллями» УНЦПД за підтримки Європейської Комісії надаватиме підтримку на конкурсних засадах спільним проектам між органами місцевого самоврядування та місцевими неурядовими організаціями у сфері надання соціальних послуг. Зокрема, у Львівській області планується підтримати мінімум три проекти з фінансуванням до 15000 євро кожен.

Український незалежний центр політичних досліджень (http://www.ucipr.kiev.ua/) розпочинає реалізацію проекту "Соціальні послуги спільними силами" у шести регіонах України: Київській, Чернігівській, Черкаській, Запорізькій, Дніпропетровській та Львівській областях. Проект буде реалізовуватись на рівні міст, районів, селищ, сіл.

Строк реалізації проекту – 2015-2017 роки.

Цільові організації проекту: місцеві організації цільових регіонів, які безпосередньо надають соціальні послуги людям з інвалідністю, літнім людям, вимушеним переселенцям та іншим вразливим соціальним групам.

Результатом реалізації проекту стане запровадження ефективних практик залучення НУО до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів, інших форм бюджетної підтримки НУО, що надають соціальні послуги.

Проект "Співпраця у наданні соціальних послуг", реалізовується спільно зі Спілкою Робітничих Самаритян (Німеччина) та Центром стратегічних досліджень та розвитку Грузії за підтримки Європейської комісії. Заходи передбачені проектом будуть відбуватись паралельно в Україні та у Грузії.

Підготувала Любомира Бурка