У Панамі вбили католицького священика
  • Чтв, 31/10/2013 - 19:03

 Жителі панамського міста Колон приголомшені смертю католицького священика іспанського походження Анібала Гомеса (Anibal Gomez), тіло якого було знайдено 30 жовтня при вході в резиденцію єпископа-емерита Карлоса Марії Аріза Болео (Carlos María Ariz Bolea), якого в цей час не було вдома, повідомило агентство Fides.

У поліції з’ясували, що причиною вбивства був грабіж, оскільки на тілі вбитого священика знайшли численні забої, він був зв'язаний і помер, найімовірніше, від сильного удару, завданого йому злочинцем.

Інцидент стався у міському районі Давис, який має у Колоні репутацію особливо криміногенного.

Анібал Гомес був парафіяльним священиком у парафії Марії-Матері Божої, яка розташована в районі Хосе Деноминаторе Безан (колишній Форт Давис). Священик Теофіло Родрігес (Teofilo Rodriguez), який здійснює служіння в тому ж районі, сказав в інтерв'ю місцевим ЗМІ: «Ми стурбовані рівнем насильства, якого ми досягли, чоловік Божий був побитий до смерті. Ми знайшли його з численними ранами на тілі і обличчі, спотвореному ударами».

Архиєпископ Панами Хосе Домінго Ульоа Мендьєта (José Domingo Ulloa Mendieta) висловив співчуття у зв'язку із загибеллю священика і занепокоєння з приводу розгулу насильства в місті. «Це сталося серед білого дня, всі ми повинні подумати над цим, і всі ми повинні співпрацювати, щоб зупинити насильство і вбивства, які відбуваються», - сказав прелат.

За матеріалами www.sedmitza.ru