У Римі розпочались зйомки серіалу "Молодий Папа"
  • Втр, 11/08/2015 - 12:33

Напередодні візиту до США Папи Франциска американський телеканал НВО разом з італійською медіа компанією Sky Italia розпочав зйомки мінісеріалу «Молодий Папа», головна роль в якому дісталася Джуду Лоу.

Керує проектом Паоло Соррентіно – італієць,  режисер фільму «Велична краса», який  у 2014 році отримав премію «Оскар» у номінації «Найкращій фільм іноземною мовою». Серіал розповідає суперечливу історію про початок понтифікату вигаданого Папи Пія ХІІІ, уродженого Ленні Бернардо – він став першим американцем на троні св. Петра.

Творці фільму так описують його сюжет: Белардо постає складною й суперечливою особистістю, настільки консервативною в своїх учинках, що іноді це межує із мракобіссям, однак в той же час він має безмежне співчуття до слабких і потребуючих. Будучи вельми владним, він уперто протистоїть ватиканському двору – і не переймається наслідками для свого авторитету. В ході серіалу Белардо зіткнеться з утратою найближчих людей та з постійним страхом опинитись всіма покинутим, навіть Богом…».

Ось що про свій проект розповідає Паоло Соррентіно: «Явні ознаки існування Бога. Явні ознаки відсутності Бога. Як можна шукати і втрачати віру. Велич святості – яка настільки велика. що це стає нестерпним – коли ти борешся зі спокусами – і коли все, що можеш зробити, - це піддатись їм. Внутрішня боротьба між величезною відповідальністю глави Католицької Церкви і слабостями звичайної людини, яка за велінням долі (або Святого Духа) була обрана понтифіком.

І нарешті про те, як керувати й маніпулювати владою в державі, догми й моральні устої якої націлені на відречення від сили й безкорисливої любові до свого ближнього. От про це «Молодий Папа».

Події в серіалі розвиватимуться у Ватикані та США, а також в Африці та Пуерто-Ріко.

Цікаво, що зйомки серіалу про «найконсервативнішого Папу в історії» розпочинаються незадовго перед візитом до США Папи Франциска, якого вважають найбільш ліберальним та модерністським Папою за весь час існування Католицької Церкви - пише СКГ.