У школі св. Софії відбулася формаційна зустріч для вчителів католицьких шкіл
  • Чтв, 10/04/2014 - 23:43

9 квітня 2014 року у школі св. Софії з нагоди тижня католицького шкільництва відбулася формаційна зустріч для вчителів католицьких шкіл Львова та Львівщини.

З першою доповіддю на тему «Католицька школа та діалог» виступила кандидат педагогічних наук п. Вікторія Марко. Доповідач запропонувала ширше подивитися на процес діалогу у професії педагога. Пані Вікторія порівняла міжлюдські відносини з колом, в середині якого є центр, тобто Бог. Вона наголосила, що саме вчителі католицьких шкіл покликані цілеспрямовано вести своїх учнів до центру, тобто до Бога. Неодмінною передумовою діалогу вчителя є любов. Доповідач каже, що «Справжній діалог – це обійми, якими ми обіймаємо Христа». Основою справжнього спілкування є Предвічне Слово, тому діалог з Богом є основою усіх інших діалогів.

Під час зустрічі усі присутні задавали запитання та ділилися своїми думками. Під час праці у малих групах вчителі мали можливість не тільки обговорити дану проблематику, а й запропонувати власні методики ефективного ведення діалогу.

Особливим гостем цієї зустрічі був Високопреосвященний Митрополит Львівський Ігор (Возьняк). Митрополит виступив з доповіддю на тему «Дорога посту у навчанні східних Отців Церкви».

Почесний доповідач вказав на актуальність теми, передав Біблійну та святоотцівську основу християнського посту. Високопреосвященний поділився власним досвідом посту. Цитуючи св.Івана Золотоустого, Митрополит наголосив на тому, що піст повинен вести не тільки до укріплення своєї волі, а й до милосердя і любові до ближнього. Митрополит Львівський вказав на те, що мудра людина будує на перспективу Царства Божого і за допомогою посту утверджує панування духа над тілом.

Після спільної молитви Митрополит благословив усіх присутніх вчителів на добру працю на ниві освіти та виховання дітей.

Секретаріат Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання