У Сирії знищили ще одну церкву в Алеппо
  • Пон, 31/03/2014 - 12:38

У Вірменську Католицьку Церкву Святої Трійці в Алеппо вцілила ракета під час Літургії. Вона знищила купол храму і вітражі. На щастя, жоден з присутніх на Літургії не постраждав. «Наступного дня, під час Літургії, було набагато більше вірян, ніж звичайно», – сказав парафіяльний священик о. Джозеф Базузу. Він визнав, проте, що «після стількох років насильства страх став почуттям, яке переживають щодня. Люди живуть у страсі».

Дощ снарядів, які впали на район аль-Майдан, де живуть переважно вірмени і розташована церква, зруйнував багато будинків. Багато сімей, що жили там, втекли з міста, боячись за своє життя. «Перед початком конфлікту в Алеппо мешкало близько 250 вірмено-католицьких сімей, але на Літургію вірменською мовою також приходили православні вірмени, тобто разом 800 сімей. Тепер щонайменше триста з них були змушені покинути свої будинки, особливо ті, що жили у прикордонних районах, окупованих армією повстанців», – сказав о. Базузу.

Війна в Сирії вже спричинила руйнування багатьох храмів. Від початку конфлікту повністю або частково зруйнували 98 церков. Їхнє майно розграбували. Знищені, однак, не тільки місця поклоніння, що належать християнам, яких є близько 10 відсотків. Спустошили також 1900 мечетей, 1600 шкіл і близько 60 відсотків сирійських лікарень.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va