У Судані вагітній християнці загрожує страта за відступництво від ісламу
  • Чтв, 01/05/2014 - 23:18

У столиці Судану Хартумі вагітній християнці загрожує страта за відмову від ісламу. Жінка була вихована в християнських традиціях, незважаючи на те, що її батько був мусульманином, повідомляє "Седмица.Ру".

Її чоловікові - християнину - можуть присудити 100 ударів батогами за «перелюбство». Шлюби з християнами в Судані заборонені.

27-річна Меріам Яхіа Ібрагім і її чоловік зараз виховують сина. Згідно з "Morning Star News", в разі визнання винними в «апостазії» і «перелюбстві» покарання  буде здійснене після народження другої дитини.

Посольство США в Хартумі відмовилося займатися справою сім'ї християн.

Правозахисники « Justice Center Sudan » борються за життя і свободу Меріам, так як за законом, якщо б вона була мусульманкою, її б стратили відразу після народження дитини.

Після шлюбу з південно - суданським християнином, який кілька років тому отримав американське громадянство, життя Меріам сильно змінилося. Тепер її відмовляються звільняти під заставу, надавати необхідне медичне обслуговування для неї і її майбутньої дитини, у в'язниці, за свідченням чоловіка, вона піддавалася фізичному та психологічному насильству. Її 20-місячний син Мартін Вані також знаходиться у в'язниці разом з матір'ю - влада Судану заборонили батькові дитини Даніелю Вані виховувати сина, тому що він - християнин.

Жінка перебуває у в'язниці з лютого. Суд в Північному Хартумі 4 березня притягнув  Меріам до відповідальності за «відступництво» і «перелюб». З моменту введення смертної кари за апостасію в 1991 р. ніхто в Судані страчений не був.

Суд визнав шлюб Меріам незаконним і дитину незаконнонародженою.

Меріам народилася в невеликому містечку на заході Судану. Її мати - ефіопка, сповідувала християнство. Батько - суданський мусульманин - зник з її життя, коли дівчинці було 6 років. У Хартум сім'я переїхала в пошуках кращого життя. В околицях столиці вони знайшли християнську громаду, членами якої стали. Тут же вона познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком.

За матеріалами www.portal-credo.ru