У Ватикані безкоштовно надаватимуть стоматологічну допомогу бездомним
  • Чтв, 07/09/2023 - 17:59
Підписано меморандум про співпрацю між Дикастерією служіння милосердя, Університетом «UniCamillus» та римською клінікою «Madonna della Fiducia» щодо надання стоматологічної допомоги бездомним, які вже отримують лікування від інших хвороб в амбулаторії «Матір Милосердя» при Ватикані. Початок вже у вересні.

Кардинал Конрад Краєвський, Префект Дикастерії служіння милосердя, висловив задоволення з приводу підписання угоди, яка сприятиме наданню стоматологічної допомоги бідним. У середу, 6 вересня, було підписано меморандум між дикастерією, римським міжнародним медінститутом «UniCamillus» та клінікою «Madonna della Fiducia». Послуги, надання яких розпочнеться вже протягом місяця вересня, доповнять ті, що вже надаються у педіатричному диспансері святої Марти, що діє при Ватикані.

Папський розподілювач милостині вважай цей крок дуже важливим, адже він знайомий з потребами багатьох беззахисних людей, які щодня можуть отримати медичну допомогу під колонадою навколо площі Святого Петра в амбулаторії «Матір Милосердя». У цьому закладі Дикастерії служіння милосердя, створеному 2015 року з доручення Папи Франциска, завдяки відданості 60 лікарів, медсестер і волонтерів надається безкоштовна допомога. Щороку приблизно 6 000 людей тут отримують понад 14 000 медичних послуг, включаючи кардіологічні, ортопедичні та лабораторні обстеження.

«Лікарі, – пояснив кардинал Краєвський, – спочатку проведуть обстеження бідних, які потребують стоматологічної допомоги, а потім повернуться, щоб відвезти їх до клініки "Madonna della Fiducia", що в районі Аппіо Латіно, де вони зможуть отримати лікування». Надання цієї послуги, що розпочнеться у вересні, доповнить різні види допомоги, призначені для найбільш потребуючих, які вони отримують при колонаді площі Святого Петра, такі як душові кабіни та роздача бутербродів і фруктів.

Підписанти меморандуму біля амбулаторії "Матір Милосердя"

Підписанти меморандуму біля амбулаторії "Матір Милосердя"