У Ватикані пояснили, що позабюджетні сотні мільйонів євро не є корупційними
  • Суб, 06/12/2014 - 17:55

«Сотні мільйонів євро», які не входили до бюджетних транзакцій Ватикану, і які виявив Секретаріат з економіки, не були незаконними витратами – пояснив речник Ватикану під час брифінгу з журналістами 5 грудня.

Як повідомлялось раніше, кардинал Джордж Пелл, глава Секретаріату з економіки, розповів, що під час проведення ревізії фінансів Ватикану було виявлено багато рахунків, що не були внесені до балансу Апостольської Столиці. Однак о. Федеріко Ломбарді наголосив, що «кардинал Пелл не говорив про нелегальні чи неправильно керовані фонди, але про фонди, які не входили до офіційних рахунків Апостольської Столиці чи Міста-Держави Ватикан».

Позабюджетні витрати проводили різноманітні ватиканські агенції, які самі управляли власними витратами. Секретаріат з економіки був встановлений для того, щоб встановити центральне управління витратами і забезпечити прозорість усіх фінансових справ.

За словами речника Ватикану, виявлення цих коштів є «знаком і плодом конструктивної співпраці між різними інституціями Ватикану».