У Ватикані відбудеться конференція за участю Сандерса, Моралеса і Корреа
  • Срд, 13/04/2016 - 21:26

За участі гостей високого рангу 15-16 квітня 2016 р. у Ватикані відбудеться конференція, організована Папською академією соціальних наук. Таким чином у Ватикані відзначать 125-річний ювілей видання соціальної енцикліки "Rerum Novarum" і 25-річний - енцикліки "Centesimus Annus". Останню видав Іван Павло II 1 травня 1991 року, в 100-річчя з дня виходу першої в історії енцикліки Лева XIII, повністю присвяченої соціальним питанням.

Дискусії в рамках форуму під назвою "Centesimus Annus - через 25 років" очолять президент Папської академії Маргарет Арчер і її канцлер, єпископ Марсело Санчес Саронда. Приїдуть понад 20 експертів. Вони будуть обговорювати нову соціально-економічну політику в період після фінансової кризи.

Серед виступаючих - три політики лівого спрямування, а саме Президенти Болівії та Еквадору, Ево Моралес і Рафаель Корреа, а також кандидат у президенти США від демократичної партії Берні Сандерс. Еквадорський президент Корреа добре знає католицьке соціальне вчення. Він навчався в Лювенському католицькому університеті і вважається представником "Соціалізму ХХІ століття", на який подіяли теологія визволення. Найбільший інтерес ЗМІ, проте, викликає присутність Берні Сандерса, якого на Ватиканську конференцію запросив особисто єпископ Санчес Саронда. Сандерс заявив в одному з недавніх інтерв'ю, що він "великий шанувальник Папи", хоча і не погоджується з ним в деяких питаннях.