У В'єтнамі католики протестують проти політики уряду щодо контролю народжуваності
  • Птн, 12/09/2014 - 00:25

Католики В'єтнаму протестують проти введеної урядом політики контролю народжуваності. Відповідно до закону в цій країні можна мати не більше двох дітей. За кожну наступну дитину комуністичний уряд зобов’язує батьків сплачувати високі штрафи і відмовляється реєструвати народження потомства.

У зв'язку з цими «адміністративними загостреннями» 18 000 католиків з єпархії Вінь, де впродовж багатьох років тривають масові переслідування християн, підписали офіційний протест уряду регіону. Підписалися також вісім священиків. У протесті нагадується, що урядова постанова вражає особливо мешканців бідних сільських районів, де сім'ї мають у середньому трьох дітей і не в змозі зібрати достатньо грошей, щоб заплатити штраф.

Автори протесту водночас нагадують в'єтнамському уряду, що Соціалістична Республіка В'єтнам поставила свій підпис у Міжнародній конвенції прав дитини. Уряд захищається, стверджуючи, що його політика контролю народжуваності має зупинити зростання населення країни, що становить понад 90 мільйонів жителів.