У Кривому Розі відбулася спільна Хресна дорога греко- так римо-католиків
  • Втр, 22/03/2016 - 15:14

Вже другий рік поспіль напередодні Cтрасного тижня за григоріанським календарем у Кривому Розі проводиться спільна Хресна дорога Ісуса Христа, яку разом переживають спільноти римо і греко – католики.

Ця молитва показала, що ті страждання, які перетерпів Спаситель Ісус Христос 2000 років тому, актуальні особливо в наш час, коли Україна переживає хресну дорогу і Господь страждає разом з нами. Тоді Христос страждав задля нашого навернення, і тепер, молитвами зупинок цієї «хресної дороги», Він нас закликав покинути гріхи: байдужість, зневіру – і чинити добро брату і сестрі, які страждають поруч, прощати кривду, не прив’язуватись до матеріальних речей, а навпаки, цінувати духовні, любити батьків.

 Під час Хресної дороги розп’яття символічно несли різні групи людей: священики, молодь, переселенці зі Сходу України, медики, монахині, паламарі, військові, цим показуючи, що Бог всіх людей закликає до відкинення гріхів і життя за Божими заповідями, щоб, як сказав о. Іван Талайло, ми добре приготувалися до Пасхальних свят, бо від нашого навернення залежить, яким буде мир.

 Джерело http://k.r.saletyni.org/

ugcc.dn.ua