В Омані триває зустріч християнських лідерів
  • Втр, 03/09/2013 - 23:37

В Омані триває зустріч предстоятелів християнських церков Близького Сходу, організована королем Йорданії Абдаллою II.
На порядку дводенної зустрічі (3-4 вересня) головним стане обговорення теми «Тероризм і релігійний фанатизм». У цьому контексті вірменський Килікійський Католикос Арам I (резиденція Антіліасе − Ліван) направив учасникам зустрічі заклик розглянути варіанти толерантного співіснування представників ісламського світу і християн.
«Не забувайте − витоки християнства на Сході. За багато століть були методи і є приклади мирного співіснування християн і мусульман. Є такі приклади і сьогодні. Так, в Лівані вельми терпимо сусідять 18 громад − представників різних народів і релігій. При цьому жодна з релігій не заохочує тероризм. Його вважають гріхом як християни, так і мусульмани. І, зрозуміло, що злочини проти людства не продиктовані релігійними переконаннями, а виходять з якихось політичних інтересів. Усвідомлюючи цей факт, потрібно спільно віднайти заходи боротьби проти цієї хвороби − тероризму. Під таким же виглядом «праведності» у минулому столітті в Османській імперії знищували християн, вчинили геноцид. Ми не можемо допустити його повторення», − йдеться, зокрема, в посланні Арама I, яке поширив Департамент інформації та комунікації Кілікії Католікосата.
У ході зустрічі обговорюватимуться проблеми християн у Сирії, а також питання, пов'язані з наданням допомоги сирійським біженцям.
За матеріалами http://www.blagovest-info.ru