В Унівській Святоуспенській лаврі відбулася VII Всецерковна проща “Дорогою зцілення”
  • Втр, 01/05/2018 - 10:57

28 квітня, напередодні неділі розслабленого, в Унівській Святоуспенській лаврі відбулася VII Всецерковна проща “Дорогою зцілення”, яка присвячена поширенню чесноти тверезості в нашому народі. Тут,  як завжди,  зібралось багато вірних. Серед них  були  і ті, котрі  безпосередньо потребують Божої допомоги у визволенні  від страшної недуги пияцтва, в також ті, що проживають разом із ними (співзалежні). До прощі долучилась і молодь, яка є не байдужою до свого  майбутнього і шукає тверезих шляхів подальшого життя, прагнучи Божого благословення й ласки. Значну частину учасників прощі складали  свідомі , вмотивовані люди, добрі християни і справжні патріоти, котрі вболівають за сьогоднішній моральний стан нашого суспільства.

Проща розпочалася Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Львівський кир Ігор Возняк. В часі богослужінь прочани мали можливість приступити до Сповіді та Причастя. Відтак Пресвященний владика звернувся до прочан зі словами напутньої науки. Після водосвяття кожен отримав благословення з рук самого владики через мирування.

“Ще і ще раз повторюю за св. апостолом Павлом: “Не упивайтеся вином, бо в ньому розпуста, а наповнюйтеся Духом Святим” (Еф; 5:18),- сказав Митрополит,- благо в нашій Церкві є багато способів наповнюватися саме Духом Святим – це Євхаристія, миропомазання, єлео- і водоосвячення, святі мощі  та святі місця, ось як і ця  Унівська лавра. Користайте з цього, спасайте свої душі, а не шукайте собі погибелі!”

Далі проща була поділена на три групи: залежних, співзалежних, молодь. Кожен знайшов себе там, де рахував найбільш потрібним і корисним. Після реколекцій відбувся запис у “Золоту книгу тверезості”, а на закінчення був відправлений молебень до Матері Божої, її образу “Невипиваєма Чаша”, який  був привезений з Тернополя. Священики соборно молилися за всіх прочан та весь український народ. Закінчилася проща добрими словами побажань і настанов Голови патріаршого Руху “За тверезість життя” о.Ігора Козанкевича.

Від Коломийської єпархії у прощі взяли участь 70 вірних.  Голова єпархіального Руху  “За тверезість життя” о.Ярослав Стеф’юк висловлює вдячність співорганізаторам: о.Романові Кіцелюкові протосинкелу єпархії, о.Юрієві Савчукові, голові комісії душпастирства і охорони здоров’я, котрий сам був учасником прощі, отцям-деканам та священикам.

Хай Господь благословить усіх нас разом і дасть кожному окремо доброго, християнського, тверезого способу життя.

Автор: о. Ярослав Стеф’юк, голова єпархіального

Руху “За тверезість життя”