Ватикан готовий виступити в ролі посередника для розв'язання кризи в Венесуелі
  • Пон, 31/03/2014 - 15:45

Ватикан готовий виступити в ролі посередника для розв'язання кризи в Венесуелі, що виникла в результаті масових протестів.

«Як Святий Престол, так і державний секретар П'єтро Паролін готові і бажають зробити все можливе на благо миру і спокою у Венесуелі», - цитують заяву голови прес-служби Святого Престолу Федеріко Ломбарді електронні ЗМІ.

Минулого тижня в Каракасі два дні працювала комісія Союзу південноамериканських націй, яка відвідала Венесуелу для вивчення ситуації в країні. У підсумковому комюніке члени комісії закликали президента Ніколаса Мадуро «схвалити кандидатуру представника доброї волі, який сприятиме багатосторонньому діалогу».

Виступаючи в четвер, Ніколас Мадуро заявив, що не заперечує проти посередника для заспокоєння країни. «Нехай приїжджає державний секретар Ватикану П'єтро Пароліні, який був у нас послом», - зазначив глава держави.

Великомасштабні маніфестації протесту, що виливаються у заворушення, почалися в Венесуелі 12 лютого. З тих пір, за офіційними даними, загинули 37 людей. 29 із загиблих - цивільні особи, а 8 - представники органів правопорядку. В ході безладів 559 осіб отримали поранення.

Джерело: www.blagovest-info.ru