Ватиканський єрарх: нова євангелізація через освітні інструменти та установи
  • Нед, 16/02/2014 - 20:43

Незважаючи на сильну секуляризацію в країнах Європи і в США кількість учнів католицьких шкіл та університетів збільшується, розповів Архиєпископ Вінченцо Дзані, секретар Конгрегації Католицької Освіти.

По завершенні пленарного засідання цієї ватиканської дикастерії, що проходило 12-14 лютого 2014 єрарх поділився, що головна увага учасників зустрічі була звернута на проблему діалогу в системі католицької освіти, враховуючи велику кількість учнів інших віросповідань або взагалі невіруючих в католицьких освітніх структурах. На фундаментальну роль діалогу в цій сфері вказав також і Папа звертаючись до учасників засідання.

Наводячи конкретні дані, єрарх зазначив, що, наприклад, в Таїланді, де загальна кількість католиків становить приблизно 350 тис. чоловік, в католицьких навчальних закладах здобувають освіту близько 450 тис. чоловік. І Таїланд є не винятком для таких тенденцій. Подібна ситуація спостерігається також в Європі та США. За словами архиєпископа Дзані, в умовах сьогоднішньої дизорієнтованої культури існує великий попит на католицьку освіту, тому що вона дає фундаментальні елементи, які дозволяють робити правильні життєві вибори.

Єрарх зазначив, що учасники пленарного засідання Конгрегації Католицької Освіти звертали увагу на те, що нова євангелізація повинна відбуватися через освітні інструменти та установи.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va