Ватиканський кардинал за більш строгу підготовку до шлюбу
  • Птн, 10/10/2014 - 19:57

Через більшу увагу до підготовки до шлюбу можна запобігти труднощам і стражданню великої кількості людей, вважає кардинал Джузеппе Версальді, голова Префектури з економічних питань Ватикану. Церква не може втручатися постфактум і визнавати недійсними ті шлюби, які такими не є, підкреслив італійський кардинал в інтерв'ю Радіо Ватикану. На його думку, "треба бути більш строгими на початку, навіть, якщо трохи зменшиться кількість укладених шлюбів, для того, щоб особи були більш досвідченими".

Йдеться не про те, щоб говорити "ні" непідготовленим до шлюбу особам, але щоб вказати їм шлях - запропонувати стати на нього, сказав єрарх. На думку кардинала Версальді, якщо своєчасно не займатися відповідною підготовкою пар, то Церква перетвориться з "польового госпіталю" в "морг", де здійснюють "розтин померлих шлюбів".

Говорячи про ситуацію подружніх пар, які укладають шлюб в Церкві, але залишаються без духовного супроводу, кардинал Версальді нагадав про роль парафій, які повинні бути "сім'ями сімей".