Відомий єврейський актор прийняв католицтво: “Діва Марія - моя найбільша любов”
  • Пон, 14/11/2022 - 15:59

Відомий єврейський актор і гуморист Гад Ельмалех, улюблений у Франції, оголосив про своє навернення до католицької віри. За його словами, Діва Марія зіграла вирішальну роль.

Його навернення до католицизму зображено в його новому фільмі «Reste un peu» («Залишся трохи»).

Єврейський актор, який, за даними іспанської газети El Mundo, під час хрещення візьме ім’я Жан-Марі, вивчав теологію в Парижі, а в 2019 році він брав участь у мюзиклі в Лондоні про святу Бернадетту Субірус, візіонерку, яка бачив Лурдську Богоматір.

Відомий єврейський актор і гуморист Гад Ельмалех сказав французькій газеті Le Figaro, що «Діва Марія є моєю найбільшою любов’ю» і висловив своє здивування тим, що у Франції «переважна більшість католиків не живуть своєю вірою відкрито».

У дитинстві, розповідав він в інтерв’ю, він зайшов до церкви і побачив образ Божої Матері.

«Це було не видіння, а проста статуя, але я скам’янів. Я почав плакати і ховатися, боячись, що мене розкриють рідні, боячись прокльонів і забобонів. Я тримав це в таємниці все своє дитинство», – згадував він.

В інтерв’ю програмі «L’invité» («Гість»), опублікованому 9 листопада на YouTube, Ельмалех розповіла про фільм «Reste un peu», прем’єра якого у Франції відбудеться 16 листопада.

Справжні батьки актора у фільмі, які не дуже «задоволені» його рішенням прийняти католицтво, але вирішили надати йому свою підтримку.

Актор і гуморист сказав, що «це правда, що це духовний, релігійний камінг-аут. Тут багато суміші вигадки та реальності», але «це правда, що я сумніваюся у віці 50 років».

«Це пошук, у якому я запитую себе, де, хто, коли, є Бог, а Бога немає», — сказав він, але він стверджує, що «Діва Марія кличе мене і захищає».

В інтерв’ю Ельмалех розповів, що бачив образ Матері Божої, «коли був хлопчиком у Марокко, у Касабланці, де були християни, євреї, мусульмани, країна, яка є прикладом неймовірного братерства; але в той же час  існувало певне табу на християнство і церкву».

«Я не міг ходити в церкву, тому що це був гріх, це було заборонено; але коли мені було 6 чи 7 років, я зайшов в один храм і сказав собі: «Тут непогано, чому мені забороняють?», — розповів актор.

Ельмалех висловив надію, що фільм викликає «певні запитання» у людей, які його дивляться, і наголосив, що це «переважно свідчення, історія кохання».