Вихованці «Карітас-Львів УГКЦ» відвідали Львівську духовну семінарію
  • Суб, 30/05/2015 - 17:44

Молодіжний соціальний центр, що діє при львівському Карітасі і опікується дітьми та молоддю з родин, що перебувають у кризовій ситуації, організував для своїх питомців екскурсію у Львівську духовну семінарію.

Школярі мали можливість ознайомитись ближче із побутом семінаристів, довідатись про історію Львівської духовної семінарії, про її мету і завдання. Вони побачили приміщення, де проживають семінаристи, побували у семінарійній церкві, разом із семінаристами пообідали у трапезній. Особливо дітям сподобався спортивний зал семінарії і вони викликали семінаристів на футбольний поєдинок. Змагання між двома футбольними командами 26 травня показало, що вихованці Карітасу, завдяки постійним тренуванням, мають вже певні здобутки у футбольному мистецтві.

Екскурсія у Львівську духовну семінарію стала завершальним етапом постійних зустрічей семінаристів з молоддю у приміщенні Карітасу по вул.. Костя Левицького, 111. Щопонеділка десятеро семінаристів проходили практику, набуваючи навики спілкування з дітьми і молоддю з проблемних родин. Вони допомагали їм виконувати домашні завдання, напрацьовувати корисні звички, зростати духовно. Також брали участь в іграх та забавах, проводили індивідуальні зустрічі.

Таку практику у Карітасі семінаристи проходили вперше. Керівник проекту «Мобільна робота з молоддю» п. Віталій Герасимів задоволений співпрацею із Львівською духовною семінарією і сподівається, що вона триватиме і надалі. Також він вважає, що досвід спілкування з такими дітьми дасть можливість майбутнім священикам відкривати подібні центри у себе на парафії.