Візит Понтифіка до Вірменії - головні аспекти
  • Чтв, 09/06/2016 - 00:31

Менш ніж через три тижні, з 24 по 26 червня 2016 року, Франциск відвідає Вірменію. Важливими аспектами цієї подорожі з Ватиканським радіо поділився ректор Папського вірменського колегіуму в Римі,  отець Нарег Наама.

"Це історичний візит для нас вірмен, який має багато аспектів: релігійний, екуменічний і політичний. Папа відправиться з візитом миру не тільки в Вірменію, але через кілька місяців (30 вересня - 2 жовтня) також в Грузію і Азербайджан. Це дві сусідні для Вірменії країни, з якими немає хороших відносин - особливо з Азербайджаном. Тому ми очікуємо, численних плодів від цього візиту ", - сказав священик і додав, що Франциск має " харизму зближення ".

Отець Наама вважає, що для вірмен, які так багато постраждали в минулому за свою віру, за приналежність до Католицької Церкви, візит Папи Римського стане подувом надії і любові. "Це батько, який відвідає своїх дітей", - зазначив вірменський священик.

Подорож стане також підтвердженням хороших відносин з Вірменською Апостольською Церквою, яка, незважаючи на догматичні відмінності, близька для Католицької Церкви. Вона дала багато мучеників і богословів, перш за все, св. Григорія з Нарекіту, якого Папа оголосив в 2015 р Доктором Вселенської Церкви, прокоментував скорий папський візит до Вірменії отець Нарег Наама.