Владика Василій (Івасюк) очолив похоронну відправу за загиблим Героєм Володимиром Чепілем
  • Втр, 13/10/2015 - 10:18

12 жовтня у Коломиї попрощалися із  загиблим у зоні АТО Володимиром Чепілем. Коломиянин підірвався на розтяжці. Трагедія сталася поблизу Мар’їнки. Йому було 44. Бійця мобілізували 12 лютого 2015 року.Тіло героя зустрічали навколішки.

Похоронну відправу розпочали у храмі святого Йосафата, а потім скорботною ходою із родиною загиблого, військовими, представниками влади міста і району, громадськістю перейшли до собору святого Архістратига Михаїла, де владика Василій (Івасюк), єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, очолив чин похорону.

“За словами апостола Павла, “людині належить один раз померти, а потім суд” (Євр.9,27). Це належить до суті земного життя людини. З Божої волі ми приходимо на світ через своїх батьків. З нашим зростанням і пізнанням світу починаємо любити свою Батьківщину, батьківську хату. А героїзм воїна Володимира полягає у віддані найдорожчого – життя, яке було поставлено задля захисту Батьківщини-України, родини, дітей, за мир і спокій усіх нас”, - сказав єпископ. Архієрей висловив співчуття рідним і близьким загиблого.

Опісля похоронна процесія вирушила до міського цвинтаря, де на Алеї слави здійснили поховання.

Зазначимо, що у зв’язку із загибеллю в зоні АТО Володимира Чепіля у Коломиї 11 та 12 жовтня оголошено Днями жалоби. Відповідне розпорядження підписав міський голова Ігор Слюзар.