Всесвітня рада Церков за створення міжнародного трибуналу по Іраку і Сирії
  • Суб, 06/09/2014 - 10:19

Всесвітня рада Церков вимагає створення міжнародного трибуналу із злочинів в Іраку і Сирії. З такою заявою екуменічна організація звернулася до Ради ООН з прав людини, після візиту її делегатів в Курдистан – регіон, в якому знайшли притулок десятки тисяч християн з північного Іраку. "Ми мали можливість поговорити і зібрати свідчення великої кількості біженців з Мосула, з долини Ніневії та інших місць, які знаходяться під контролем так званої "Ісламської держави", - розповів керівник відділу міжнародних справ Всесвітньої ради Церков, австралієць Пітер Пруве. Він зазначив, що екуменічна делегація отримала багато інформації про нелюдські та насильницькі дії джихадистів, які намагаються будь-що знищити релігійне розмаїття близькосхідного регіону. Пітер Пруве підкреслив потребу в існуванні  "виразної міжнародної діяльності на користь збереження та захисту" цього багатства Близького Сходу.

"Нейтралізація військових агресивних можливостей "Ісламської держави" і викорінення її отруйної ідеології  повинна мати найвищу важливість для всього міжнародного співтовариства, але перш за все для наших братів, сестер і друзів - прихильників ісламу, ім'я якого так звана "Ісламська держава" ображає своїми звірствами", - цитує слова Пітера Пруве Ватиканська газета "L'Osservatore Romano".

Всесвітня рада Церков (World Council of Churches) - це найбільша екуменічна організація, заснована в 1948 р в Амстердамі. Її членами є 348 християнських Церков і громад  із понад 100 країн світу. Католицька Церква формально не входить до складу Ради, але широко співпрацює з нею.