Вже 300 тисяч осіб записались на ВДМ-2016 у Кракові
  • Втр, 08/09/2015 - 18:53

Кількість осіб, які зареєструвались на ВДМ у Кракові 7 вересня перевищила 300 тис осіб. Система, що була запущена 26 липня, дозволяє групам зареєструватись для участі для ВДМ у липні 2016 року.

«Маємо вже 300 тис. осіб в окремих групах»,  - повідомляє отець Анжей Волпюк, координатор секції реєстрації оргкомітету ВДМ. Додає: «Звичайно ж, ця кількість змінюватиметься під час реєстрації підгруп на другому етапі. Сподіваємось, що ця кількість з дня на день буде зростати. Бо це лише початок».

Перший етап реєстрації передбачає запис групи, які на подальших етапах після перевірки будуть поділятись на підгрупи, і кожна з них обере вид "пакету паломника". Опікун підгруп також має подати кількість неповнолітніх і тих, хто старший за 30 років, також кількість духовенства і осіб із особливими потребами.

Також не бракує «екзотичних» груп – з Океанії, Гондурасу, острова Кука. Також є групи з Гонконгу, Бразилії, Колумбії. Зареєструвались також групи з Білорусії та України. Загалом нараховується майже 3 тис. груп. Від кількаосібних до 5-тисячних. Майже половина зареєстрованих груп паломників – це паломники з Польщі – про це повідомляє о. Андей Волпюк.

Крім реєстрації груп в системі – також можуть реєструватись охочі бути волонтерами під час ВДМ. Вони перебуватимуть у Кракові 2 тижні – тиждень навчання  - і тиждень основних подій.

Першим підтвердженим від 1 вересня волонтером стала Йоанна Лоренц з Кракова. Йоанна має досвід волонтерства на ВДМ у Мадриді і вирішила бути корисною тут: «Хочу бути елементом найкращої частини ВДМ, якою є волонтери, тобто особи, які з власної волі, безкоштовно допомагають у тому, що твориться віруючою молоддю для віруючої молоді цілого світу».

Вже від 26 липня працює група консультантів, які під час реєстрації допомагають по телефону або через імейли. Цей сервіс доступний 5 мовами: польською, англійською, італійською, іспанською і французькою.