Юнак, що сповідався у Папи: хоробро наслідувати Христа
  • Чтв, 10/08/2023 - 14:18

21-річний іспанець Франциск Валверде, волонтер Світового дня молоді 2023, був одним із трьох молодих людей, які мали можливість приступити до таїнства Примирення у Папи Франциска в Лісабоні. 

Юнак прокоментував цей досвід, який він називає «сповіддю свого життя». «Я все ще трохи в це не вірю; я в шоці і намагаюся зібратися, щоб трохи заспокоїтися, тому що це справді було… Уявіть собі, що я все ще не можу в це повірити, а вже минуло п’ять годин», – сказав Валверде журналістам.

Молодий чоловік із Кордови, Іспанія, близько місяця тому дізнався, що зможе висповідатися перед Папою на СДМ. «Тридцять ночей я думав про те, що буде на сповіді», – сказав він.

Для того, щоб як слід підготуватися, він почав записувати те, що хотів сказати Папі. «Я хотів узагальнити важливі речі, про які я хотів поговорити зі Святішим Отцем, поставити запитання про своє життя та отримати пораду. Я погано спав останної ночі, але мені дуже допомогло, коли я спростив все, що хотів сказати і пішов на цю зустріч з відкритою душею». 

«Я висповідався в гріхах, які завдавали мені найбільшого болю… А також згадав про те, у чому колись вже сповідався, але сьогодні, коли я мав нагоду бути зі Святішим Отцем, то хотів почути його пораду. Тому сказав це йому як наміснику Христа – заступнику Бога на землі – оскільки хотів прийняти прощення за всі ті речі».

«Під час таїнства Примирення Папа Франциск кілька разів зупиняв мене, щось коментував, давав мені певне уявлення про моє життя», – сказав пенітент. Святіший Отець також заохотив його зберігати радість хоробрості та відваги, щоб наслідувати Христа. З дозволу Папи молодий іспанець назвав себе його посланцем і закликав усю молодь також бути сміливою та відважною.