З нагоди 759-річчя Львова було відзначено представників Львівської архиєпархії
  • Суб, 02/05/2015 - 00:06

Уже традиційно перед святкування Дня міста у приміщені Ратуші відбувається церемонія нагородження львів’ян, які відзначились своєю працею у різних ділянках суспільного життя Львова та України. Сьогодні, 1 травня 2015 р. Б., на урочистій сесії Львівської міської ради Преосвященному владиці Венедикту та голові благодійної організації «Фундація Духовного Відродження» о. Тарасу Миляну було вручені нагороди-відзнаки «Почесний знак Святого Юрія».

 

У своєму подячному слові Преосвященний владика Венедикт зазначив: «Цей рік – особливий для нашої Церкви, для нашого міста. Це рік особи Шептицького – прикладу, як мають жити люди. І найбільшою нагородою для мене ососбисто, для нашої Церкви буде пам’ятник нашому Митрополиту».

Варто зауважити, що цьогоріч мешканці та гості відзначатимуть 759-річчя Львова, як День міста Шептицького, оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Галицького і архиєпископа Кам’янець-Подільського Андрея (Шептицького).
 
Нагадаємо, що «Почесним знаком святого Юрія» нагороджують громадян України та інших держав за видатні заслуги перед Львовом у галузі розвитку економіки, науки, освіти, мистецтва, охорони здоров'я, а також за видатну благодійну, гуманістичну та громадську діяльність. Вiдзнаку у виглядi хреста, у який вписане коло iз зображення Святого Юрiя — покровителя Львова, виготовлено за проектом художника Iвана Турецького.
 
 За матеріалами сайту Львівської міської ради: city-adm.lviv.ua