Заклики Папи щодо нової кліматичної угоди та з нагоди Міністерської Конференції СОТ
  • Пон, 14/12/2015 - 20:09

«Закликаю міжнародну спільноту ревно прямувати розпочатим шляхом!» – так Папа Франциск прокоментував той факт, що кліматична конференція ООН, яка минулого тижня завершилася в Парижі, прийняла угоду, «названу багатьма історичною». Про це він говорив після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 13 грудня 2015 року.

Святіший Отець зазначив, що здійснення угоди «вимагатиме одноголосного заанґажування з боку кожного». «Висловлюючи побажання, щоб було звернено особливу увагу на найвразливіші народи, закликаю всю міжнародну спільноту ревно прямувати вперед розпочатим шляхом під знаком солідарності, яка повинна ставати дедалі дієвішою», – сказав Глава Католицької Церкви.

Папа також згадав про те, що 15 грудня у Найробі, столиці Кенії, розпочинається Міністерська конференції СОТ. «Звертаюся з проханням до країн, які братимуть в ній участь, щоб прийняті там рішення брали до уваги потреби бідних та найвразливіших людей, як також законні прагнення менш розвинених країн та спільне добро всього людського роду».