Зцілена в домі святого
  • Срд, 07/05/2014 - 20:36

Флорібес Мора Діас, Костариканка, яка оздоровилась за заступництвом св.. Івана Павла ІІ, відвідала Санктуарій на краківських Białych Morzach.

"Лікарі сказали мені, що я не проживу більше місяця, але для контрольного обстеження сказали з'явитися через сім місяців. Мабуть служба охорони здоров'я працює в Коста- Ріці так як і у Польщі, про це я довідалась нещодавно, - сміється Флорібес. Я сказала, що в такому разі більше не прийду хіба що мушу бути ексгумована... Коли мене відправили з лікарні додому, щоб я  могла в домашніх умовах померти,  я бачила щодня свого чоловіка і дітей, які не переставали плакати, прощаючись зі мною. Лікарі сказали, що ймовірно я помру під час сну, тому чоловік не міг спати вночі, а постійно чував біля мене. Це був дуже важкий час. Я відчувала, що мене полишають сили, але весь цей час я палко молилася. Я також просила помочі у Івана Павла II, який був дуже близький моєму серцю." Про це свідчила Флорібес  під час зустрічі з спільнотою краківської єпархії, яка відбулася в Санктуарії св.. Івана Павла II. Вона додала, що зцілення ще більше зміцнило її віру.

Це не було так, що віра прийшла в один якийсь момент - я завжди намагалась бути віруючою і всю свою надію покладати на Бога. Так мене виховали мої батьки і так ми з чоловіком виховували наших дітей, а тепер передаємо віру нашим онукам. Також ми завжди виявляли набожність до Божого милосердя, а серед багатьох святих і благословенних в особливий спосіб почитали Івана Павла II. В день його візиту в Коста-Ріку  ми побачили, що це свята людина.

Згадуючи історію свого зцілення, хочу особливо підкреслити, що це не Іван Павло II зцілив мене, але Бог через заступництво Папи Івана Павла ІІ. Все це сталося для того, щоб я могла проголошувати славу Божу і прославляти Його милосердя, щоб я могла свідчити його велич аж до краю землі. Я також відчуваю покликання поширювати культ Івана Павла II, говорить Флорібес. Вона додає, що бути в країні походження святого Папи, ходити його слідами, а особливо в Кракові та Вадовіцах, де «все це почалося», дізнатися про історію його життя – це для мене важливий досвід.

 Я ніколи не забуду вираз обличчя лікаря, коли я знову приїхала до лікарні, ані його великого здивування, коли він читав результати обстежень. А я знала що сталося... Я завжди просила Бога, щоб забрав мій страх, щоб я могла розповідати іншим людям про Його славу. У мене також була маленька мрія; одного разу я пожартувала своєму чоловікові, що я мрію аби весь світ знав про дату, коли мені виповниться 50 років. Бог виконав обидва моїх прохання в дуже промовистий спосіб - весь світ довідався, що я жінка, яку в чудесний спосіб зцілив Бог за заступництвом Івана Павла II.

Під час візиту до центру св. Івана Павла II  "Не бійтеся!", Флорібес Мора Діас разом зі своїм чоловіком, також взяли участь у Літургії  і травневому богослужінні присвяченому Пресвятій Діві Марії. Увечері також молилися біля мощей св.Папи Івана Павла II. У середу Флорібес зустрінеться з кардиналом  Станіславом Дзівішом, а у 18-й годині в книгарні "Matras", що на головній площі, буде підписувати  книгу "Оздоровлена. Костариканське чудо Івана Павла ІІ». 27 травня відвідає Марійський Санктуарій в  Закопане.

За матеріалами http://info.wiara.pl