Знехтували застереженням кардинала: у Вашингтоні провели «літургію гордості»
  • Птн, 16/06/2023 - 16:18

Не зважаючи на заклик кардинала Вілтона Ґреґорі скасувати заплановану подію, у католицькому храмі Пресвятої Трійці у Вашингтоні 15 червня «відправили» «літургію гордості». Участь в ній взяло близько 250 осіб.

Це вже третя щорічна «літургія гордості» (Pride Mass), організована служінням ЛГБТ при парафії Пресвятої Трійці у районі Джорджтаун, якою опікуються єзуїти.

Відомо, що до цього храму для недільної літургії приходив президент Джо Байден, а також колишня спікерка Палати Ненсі Пелозі. Колись сюди на літургію приходив президент Джон Ф. Кеннеді з сім’єю.

Відповідно до онлайн заяви місцевого священника-єзуїта Кевіна Джиллеспі, ця літургія є «виявом позиції нашої парафії супроводжувати один одного у Христі, святкувати Божу любов та перемінювати життя».

Присутнім на заході роздали ЛГБТ-прапорці та «програмку літургії», що також містила прапор- символ гомосексуальної та трансгендерної «гордості» і прийняття.

Поруч із храмом зібралась групка із близько 20 вірних, які у молитві виступили проти такого заходу. Вони грали на волинці та молились на вервиці.

Як інформує CNA, ця «літургія» відбулась попри заклики кардинала Ґреґорі скасувати її. Наразі ні кардинал, ні Архиєпархія Вашингтону цю подію не прокоментували.

Нагадаємо, що схожу подію хотіли провести в Піттсбургу, однак після втручання місцевого єпископа її скасували.