16 червня презентують спільну книжку Оксани Забужко та Блаженнішого Святослава «Апокриф» Лесі Українки
  • Пон, 15/06/2020 - 10:05

У вівторок, 16 червня, о 19:00 в прямому ефірі «Живого телебачення» відбудеться презентація книжки «Апокриф» Лесі Українки | «Чотири розмови про Лесю Українку» Блаженнішого Святослава та Оксани Забужко. Її співавторами є письменниця Оксана Забужко та Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Презентація відбудеться в онлайн-форматі.

Учасники:

Блаженніший Святослав та Оксана Забужко, співавтори книжки
Віктор Єленський, релігієзнавець, публіцист, доктор філософських наук
Олена Гусейнова, письменниця, журналістка, радіоведуча

Прямий ефір презентації можна дивитися на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

Також запрошуємо всіх охочих взяти участь у презентації через ZOOM. Для цього за 5 хвилин до початку вам потрібно зайти за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/81775902907.

Ті, хто долучиться до події через ZOOM, у чаті зможуть писати свої запитання до учасників презентації. Автори кращих запитань будуть виведені в ефір і зможуть поставити їх особисто.

Про книжку:

Cкладні й глибоко драматичні стосунки Лесі Українки з християнством, котрі cтановлять ядро її зрілої творчості, ніколи ще не були предметом професійного богословського аналізу. Московська синодальна цензура забороняла твори письменниці «за безбожництво», радянська комуністична хвалила «за атеїзм» і водночас ті самі п’єси не допускала на сцену.

Тож смисл тієї запеклої «релігійної війни», яку провадять герої Лесі Українки і вона сама з офіційною Церквою, залишався для читача закритим аж до сьогодні, коли Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук і письменниця Оксана Забужко зустрілися, щоб обмінятися думками про твори Лесі Українки на сюжети з євангельської та ранньохристиянської історії. Пропоноване видання містить записи чотирьох таких розмов, а також аналізовані тексти Лесі Українки в авторській редакції.

Книга очікується з друку після 30 червня.

Передзамовлення доступне за посиланням: https://komorabooks.com/product/apokryf-chotyry-rozmovy-pro-lesyu-ukrayinku/

Ознайомитись із уривками книги можна тут:

  1. https://www.radiosvoboda.org/a/30592709.html
  2. https://komorabooks.com/obraz-yudy-u-p-yesi-lesi-ukrayinky-na-poli-krovi/