Папа Римський

  • Понеділок, Травень 20, 2024 - 11:24
    Прислухатися до Святого Духа, Який переказує нам слова любові, які чує в спілкуванні між Отцем та Сином заохотив Папа Франциск паломників, з якими в урочистість П’ятидесятниці востаннє цього року молився молитву «Царице Неба».
  • Понеділок, Травень 20, 2024 - 11:19

    Після проказування молитви «Царице Неба» в Неділю П’ятидесятниці Папа Франциск закликав молитися до Святого Духа, творця гармонії, про зростання єдності між християнами та про припинення війн. Як і кожної неділі, не забракло згадки про Україну, а цього разу – й про Харків, який зазнає обстрілів.

  • Понеділок, Травень 20, 2024 - 11:08
    Дві сфери діяння Святого Духа, які виявляє розповідь Діянь Апостолів про зішестя Святого Духа, були в центрі уваги проповіді, яку Папа Франциск виголосив під час Святої Меси в Неділю П’ятидесятниці.
  • Понеділок, Травень 20, 2024 - 11:06
    Папа Франциск написав послання учасникам вшанування полеглих під час битви при Монте-Кассіно, в якій 80 років тому загинуло також багато українців. «Молячись за полеглих, молюся за мир», – читаємо в листі.
  • Субота, Травень 18, 2024 - 19:35
    Зустрічаючись в рамках візиту до Верони із дітьми та підлітками, Папа Франциск заохотив їх слухати Ісуса та бути знаком миру в світі.

    В суботу, 18 травня 2024 року, в рамках свого візиту до міста Верони на півночі Італії, Папа Франциск зустрівся із дітьми та підлітками. Зустріч відбулася на площі перед собором святого Зенона. Запросивши присутніх до спілкування Святіший Отець відповів на їхні запитання.

  • Субота, Травень 18, 2024 - 19:34
    Зустрічаючись із працівниками, волонтерами та в’язнями веронської в’язниці, Святіший Отець заохотив до відваги на шляху будування свого майбутнього, просячи у кризові моменти життя допомоги Бога та ближнього.

    У суботу, 18 травня 2024 р., у часі своєї Душпастирської подорожі до Верони, Папа Франциск зустрівся із співробітниками пенітенціарної поліції, ув'язненими та волонтерами в’язниці «Монторіо». У своєму вітальному слові Святіший Отець наголосив на важливості покращення життя ув’язнених осіб.

  • Субота, Травень 18, 2024 - 19:33
    Проповідуючи під час Святої Меси у Вероні, Святіший Отець наголосив на потребі Святого Духа, Який дає відвагу і творить гармонію в душі та суспільствах.

    «Брати і сестри, Святий Дух є головною дійовою особою нашого життя! Він є тим, хто провадить нас вперед, хто допомагає нам рухатися вперед, хто спонукає нас розвивати християнське життя», – такими словами звернувся Папа Франциск, проповідуючи під час Святої Меси в суботу, 18 травня 2024 р., яка стала завершальною подією його душпастирської подорожі до Верони. Богослужіння відбулося на стадіоні ім. Маркантоніо Бентеґоді.

  • Субота, Травень 18, 2024 - 19:32
    Центральною подією одноденного пастирського візиту Папи Франциска до Верони був діалог з представниками громадянського суспільства, рухів та асоціацій, які займаються миробудуванням. Папа підкреслив, що індивідуалізм – корінь диктатур, запропонував реалістичний погляд на конфлікти, закликавши також не бути спеціалістами з «вмивання рук».
  • П'ятниця, Травень 17, 2024 - 15:33
    Звертаючись до учасників Пленарної асамблеї Комісії сакральної археології, Папа Франциск зазначив, що катакомби «будуть одним з найбільш пріоритетних відвідуваних місць». Тому він позитивно висловився про збільшення кількості об’єктів, відкритих для відвідувачів. Паломництво до катакомб, за його словами, «нагадує нам, що всі ми є паломниками, які прямують до зустрічі з Богом».
  • Четвер, Травень 16, 2024 - 14:35
    Зустрічаючись із представниками Богословського Атенського коледжу Апостольської дияконії Елладської православної Церкви, Святіший Отець наголосив на екуменічній формації молодих поколінь, щоб спільно прямувати до єдності.
  • Четвер, Травень 16, 2024 - 14:32
    Зустрічаючись із членами Папських академій наук і соціальних наук, Святіший Отець наголосив на нерівності, яку спричиняє антропогенна зміна клімату, закликаючи до конкретних механізмів для внесення змін задля стійкого майбутнього Землі.
  • Четвер, Травень 16, 2024 - 14:28
    Серед тем, які обговорювалися в рамках візиту, була також війна в Україні, наголошуючи на ролі міжнародної спільноти в пошуках мирного вирішення.

    У четвер, 16 травня 2024 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Президента Латвії Едґарса Рінкевичса. Як повідомляє пресслужба Святого Престолу, розмова тривала понад півгодини й завершилася традиційним обміном подарунками.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 10:59
    Єпископ Риму також обговорив із похилими віком душпастирями виклики, які доводиться долати з приходом старості, наголошуючи на важливості спілкування між молодими та літніми священниками.

    Ввечері, 14 травня 2024 р., Папа Франциск прибув на римську парафію святого Йосифа на Віа Тріонфале, щоб зустрітися із сімдесяткою священників Римської дієцезії, які вже відзначили 40 років свого священства. Таким чином він започаткував нову серію зустрічей з душпастирями своєї дієцезії, що відбуватимуться за критерієм років після свячень.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 10:56
    В рамках ініціативи, започаткованої польською фундацією «Так життю», 2021 року Папа схожий дзвін поблагословив також і для України.

    Перед початком загальної аудієнції, яка в середу, 15 травня 2024 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск поблагословив дзвін «Голос ненароджених», який виготовила фундація «Так життю» з Польщі для Казахстану.

  • Четвер, Травень 16, 2024 - 10:48
    Ректори семінарій УГКЦ з різних країн світу та відповідальні за постійне формування духовенства зібралися в Римі на чергове пленарне засідання комісії, в програмі якого була також участь у загальній аудієнції з Папою Франциском.
  • Середа, Травень 15, 2024 - 12:22
    Роздумами про богословську чесноту любові, яку він назвав «вершиною» циклу катехиз про пороки та чесноти, Папа Франциск ділився під час чергової зустрічі з прочанами.
  • Середа, Травень 15, 2024 - 12:18
  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 17:46
    У Ватикані оприлюднене послання Папи Франциска на IV Всесвітній день дідусів, бабусь і похилих віком, який відзначатиметься 28 липня 2024 року. Його тема «В старості не покинь мене» натхнена словами 71-го Псалма.
     

    Дорогі браття й сестри!

  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 12:26
    Під час Другої світової до Абатства Монтеверджіне, що на півдні Італії, таємно привезли Туринську Плащаницю, щоб оберегти її від загрози бомбардування. «Це прекрасний образ вашого основного покликання: зберігати образ Христа в собі, щоб показувати його своїм братам і сестрам», – сказав Папа Франциск, приймаючи на аудієнції спільноту цього абатства.
  • Вівторок, Травень 14, 2024 - 12:21
    Приймаючи новообраного Главу і Отця Сиро-Малабарської Католицької Церкви, який прибув разом з вірними з першим після обрання візитом до Апостольської Столиці, Папа Франциск наголосив на важливості оберігання єдності.

Сторінки