Християни мають обов’язок євангелізувати, бо Ісус – єдиний шлях до неба
  • Втр, 23/04/2019 - 16:30

Кардинал Роберт Сара зазначив, що католики мають «обов’язок» євангелізувати, а приводити неохрещених до Христа є «невідкладним завданням» для Церкви. Такі слова кардинала є відповіддю на прохання Папи Франциска до християн Марокко не шукати конвертитів до їх віри активно, кажучи, що «шляхи місії не є шляхами прозелітизму». Тоді Папа не пояснив що має на увазі під «прозелітизмом», інформує LifeSiteNews.

Кардинал Сара зазначає, що Церква отримала наказ від Ісуса: «Усяка влада була мені дана на небі і на землі. Тому ідіть і вчиніть учнями усі народи, хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, і навчайте їх дотримуватись того, що я вас навчив. Я з вами до кінця світу».

«Церква не може уникати цього невідкладного завдання»,- додав він.

Африканський кардинал процитував також слова св. Павла: «Горе мені, якщо я не проповідую Євангеліє». Це робили місіонери в Африці та на інших континентах. Під час першого контакту з людьми вони одразу представляли Євангеліє та його вимоги, однак ніколи нікого не примушуючи. Я не знаю жодного місіонера, котрий би примушував людей ставати християнами. Однак євангелізація – це обов’язок».

Кардинал також наголосив, що Ісус – «єдиний шлях до спасіння».

«Не важливо, з ким маємо справу: мусульманами, буддистами чи анімістами, ми повинні євангелізувати усіх, проголошуючи Ісуса Христа, бо Він є єдиним шляхом до спасіння, тому це не прозелітизм, бо ми не примушуємо поган чи мусульман, застосовуючи зброю, але пропонуємо їм шлях до спасіння. Наша релігія базується на любові та відкидає насильство»,- сказав кардинал Сара.