Єпископи Львівської архиєпархії розділили спільну просфору разом із семінаристами
  • Птн, 27/12/2013 - 12:25

26 грудня у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася спільна різдвяна вечеря семінаристів, викладачів Семінарії та запрошених гостей із Високпреосвященнішим владикою Ігорем, Митрополитом Львівським та владикою Венедиктом, Єпископом-помічником.

Святкування розпочалося із Вечірньої за участю єпископів Львівської архиєпархії та семінарійної спільноти. У своєму зверненні до семінаристів, наприкінці Богослужіння, владика Венедикт пригадав слова святого Іринея Ліонського: «Коли хто-небудь не побачить в чужих очах сіяння Царства Божого, то ніколи не піде за Богом». Відтак, на основі цих слів єпископ застановився над питаннями, чи люди бачуть в нас сіяння радості? Чи в нас панує така радість від цієї події народження Спасителя, коли виходимо у світ? Підсумувавши вище сказане ієрарх сказав, що саме цього люди потребують і цього люди очікують від нас: «Будь-що, не принесе людині радості, доки цю радість їй не принесе Господь. Але люди не можуть лише про це чути, люди потребують бачити, що хтось є носієм цієї радості».

«Саме такими носіями радості покликаний стати кожен із нас у цьому різдвяному періоді, та й надалі у житті» - резюмував своє слово проповідник.

Опісля, спільнота попрямувала в трапезну Семінарії, де на всіх уже чекала Свята Вечеря. Чарівними та рідкісники колядками семінарійна спільнота та кожен курс зокрема привітав усіх гостей та один одного. До речі, серед гостей вартує відзначити пластунів, які завітали до семінарійної спільноти із Вифлеємським вогнем та із побажанням миру, добра, радості та любові передали його братії семінаристів.

Насамкінець, отець-ректор подякував усім за спільне свято та незабутні враження і подарував владикам пам'ятні дарунки від Семінарії, Натомість, владика Ігор уділив усім присутнім благословення та радісним викликом «Христос ся рождає!» побажав спокійної ночі.

За матеріалами Медіа-центру ЛДС
Фоторепортаж

Джерело: www.ugcc.lviv.ua