Єпископи Мексики солідарні з сім'ями викрадених і вбитих студентів
  • Птн, 07/11/2014 - 14:57

«Не дозволяйте, щоб у вас забрали надію, якої потребує кожна людина, щоб подолати біль». Мексиканські єпископи пишуть про це у спеціальному листі до сімей загиблих і викрадених студентів. Вони нагадують, що це надія штовхає їх до подальшої боротьби, до гідного життя і докладання зусиль для побудови кращого світу. Запевняючи в своїй солідарності та близькості щодо постраждалих сімей, єпископи водночас заохочують їх не замикатися у свій біль, але намагатися дивитися в майбутнє. Лист написали єпископи з церковної провінції Акапулько (де сталася трагедія), його затвердила Конференція єпископату Мексики.

«Смерть студентів потрясла Мексику. Незважаючи на те, що минуло більше місяця з часу трагічних подій, досі точно невідомо, що трапилося. У місті Ігуаль у штаті Герреро 26 вересня на групу студентів місцевого коледжу напали злочинці та члени місцевої поліції. Шість осіб убили на місці. Інших студентів затримала поліція, а потім, ймовірно, їх передали злочинцям. Офіційно оголосили про 43 загиблих студента, але незабаром поблизу виявили 11 могил зі спаленими останками 38 людей. Немає підтвердження, що це загиблі студенти.

З сім'ями загиблих зустрівся президент Енріке Пенья Ньєто. Він запевнив, що пошуки правди триватимуть незалежно від того, куди заведе розслідування. Припускають, що у смерті студентів винні члени місцевого наркокартеля.