Кардинал Дзуппі: миру слід прагнути за допомогою діалогу, а не зброї. Переговори – це не зрада
  • Срд, 23/08/2023 - 13:21

Спеціальний посланець Папи Франциска з питань миру наголосив, що готовність до діалогу не є актом державної зради. Як зазначає католицький портал Crux Now, слова ієрарха можна розцінювати як протидію позиції української влади, яка відмовляється йти на переговори з агресором.

Виступаючи на щорічній “Зустрічі” в Ріміні, найважливішій католицькій події в Італії, італійський кардинал Маттео Дзуппі з Болоньї сказав, що “діалог не є зрадою, він не означає несправедливий мир”. “Справедливого та безпечного миру слід шукати не зброєю, а діалогом”, — сказав він на зустрічі, організованій рухом Communion and Liberation. Про це повідомляє pch24.pl.

Раніше цього літа Папа Франциск обрав Дзуппі особистим посланцем миру в конфлікті в Україні. Наразі його місія включала візити до Києва, Москви та Вашингтона для зустрічей і переговорів на високому рівні, спрямованих на припинення російсько-української війни. Наступний етап миротворчої місії кард. Дзуппі – візит до Пекіна.

Італійський кардинал уподовж п’ятдесяти років був пов’язаний із впливовою спільнотою Святого Егідія, яка, серед іншого, підтримує нелегальну міграцію, має тісні стосунки з московським патріархатом, виступає проти озброєння України чи необхідності збереження цілісності її кордонів. Як застерігає видатний ватиканіст Сандро Маґістер, спільнота Святого Егідія намагається побудувати мир в Україні, який стане перемогою росії.

Віце-президент Спільноти Адріано Роккуччі відвідав москву, супроводжуючи місію кардинала Маттео Дзуппі. 29 червня вони зустрілися з патріархом Кірілом. У комюніке, оприлюдненому патріархом Кірілом після зустрічі, прямо відзначається “позитивна роль спільноти Святого Егідія”. Кіріл вихваляв її роль як під час холодної війни, так і в нинішній ситуації. У заяві він також писав про спільні зусилля для побудови миру та справедливості у світі.