Католицькі єпископи Алеппо: берімо участь в Страстях Христових, наші страждання не будуть марними
  • Чтв, 05/05/2016 - 09:20

"Ми діти Воскресіння, надії, і ми твердо переконані, що ці страждання не будуть марними: ідучи слідами святих і мучеників, ми додаємо їх до Страстей Христових,  і вони можуть стати освяченими і освячуючими стражданнями за мир в Сирії і порятунок нашого міста". Про це ідеться в повідомленні католицьких єпископів Алеппо, адресованому в першу чергу віруючим, подаючи слова розради і надії для жителів  сирійського міста мученика, розтерзаного знову відновленим конфліктом як в районах, контрольованих урядом, так і в тих, де розташовані збройні повстанці, артилерійськими залпами і вибухами, які  влучили і у  госпіталь Лікарів без кордонів.

У посланні, направленому Agenzia Fides, католицькі єпископи Алеппо подають звернення "до совісті тих, хто проектує і провадить цю війну", голосно благаючи "Досить!" заради "любові до Бога" і "милосердя людей" за "крик крові дітей і мучеників" і "за сльози матерів загиблих".

У смерті і насильстві, які поглинають Алеппо, католицькі єпископи наприкінці висловити християнський погляд на страждання своїх братів по вірі і всіх своїх співгромадян.

Єпископи Алеппо запрошують всіх "не піддаватися смутку і відчаю".

Нехай же католицькі пастирі замученого сирійського міста відновлять посвячення Алеппо  Непорочному Серцю Марії, тій,"яка в одкровеннях в Фатімі просила посвячення світу її Непорочному Серцю, щоб отримати мир". Зокрема, в травні місяці, присвяченому Марії, єпископи просять католиків  про "молитви, особливо Вервицю, в наших церквах у цьому наміренні».