Католицькі єпископи Сирії проти поділу країни
  • Срд, 11/11/2015 - 11:19

Єпископи Маронітської Католицької Церкви пропонують скористатися структурною моделлю суспільства в Лівані, щоб знешкодити відцентрові сили, що викликали кризу в Сирії і продовжують роздмухувати конфлікт, що може призвести до поділу країни.
Таке розуміння кризи в Сирії озвучили на чергових зборах єпископів Маронітської Католицької Церкви, що відбулися 5-го листопада в резиденції патріарха Бешара Бутроса ель-Раї.

«Чутки про можливе перекроювання карти Сирії, – йдеться у кінцевому комюніке цього зібрання, – не несуть нічого доброго для майбутнього цього регіону, для його миру і спокою. Пропоноване рішення порочне».
Присутні єпископи запропонували скористатися безцінним історичним досвідом співіснування релігій у Лівані. Соціальне облаштування цієї країни, при всіх її минулих негараздах, кризах і протиріччях, дозволяє всім релігійним громадам робити свій внесок у керівництво громадським життям.

«Ми можемо врятувати наш регіон від страшної перспективи виснажливої, постійної і загальної кризи, – йдеться у зверненні єпископів Маронітської Церкви, – тільки якщо підемо шляхом випробуваних соціальних систем, що забезпечують справедливе врахування інтересів різних релігійних груп».