Конгрегація духовенства Львівської Архідієцезії у Брюховичах
  • Суб, 04/06/2016 - 03:36

У Вищій Духовній Семінарії 2 червня відбулася Конгрегація священиків та Богопосвячених осіб нашої архідієцезії.

Молитвою відкрив зібрання архієпископ М. Мокшицький і запросив до слова о. Пшемислава Дронґа з Варшави, котрий є директором Крайового Осередку Душпастирства Родин при Єпископаті Польщі.

О. Пшемислав зачитав реферат на тему оcтанньої адгортації папи Франциска «Amoris Laetitia» та її практичного застосування у душпастирстві сімей.

Зазначимо, що ця адгортація викликала неоднозначні оцінки в Католицькій Церкві, від відвертого захоплення до жорсткої критики та осуду.

Але о. Пшемислав у своєму аналізі показав, що це напоумлення папи Франциска не є навчанням ex cathedra, і не змінює доктрини Церкви, а є лише душпастирським повчанням про відкриття тієї радості любові, яку можемо і повинні переживати у сімях. Також лектор зробив практичні вказівки для вповадження цього документа у життя і також закликав священиків відкривати та впроваджувати катехуменат сімей у парафіях.

Після реферату священики на чолі зі своїм пастирем святкували Євхаристію, яка була звершена у намірах Кардинала Маряна Яворського, котрий 26 серпня відзначає своє 90-те день народження.

Після Святої Меси був обід, а далі відбулося обговорення поточних справ із життя парафій та архідієцезії.

На завершення Конгрегації, директор Відділу Загального Душпастирства о. Славомір Зелінський, повідомив про те, що 18 червня з візитом у Львові буде перебувати державний секретар Ватикану Кардинал Пєтро Паролін.

Архієпископ Мечислав запросив усіх на Святу Месу, яку в цей день о 10.00 у Львівській Катедрі очолить гість з Ватикану. О. Славомір також зазначив, що наша присутність в цей день буде свідченням і відповіддю на заклик св. Папи Йоана Павла ІІ, котрий 15 років тому у Львові сказав: Duc in altum! Випливи на глибінь Львівська Латинська Церкво.