Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях провела семінар для священиків Бучацької єпархії
  • Птн, 09/10/2015 - 09:49

  6-7 жовтня 2015 р.Б. в Єпархіальному управлінні Бучацької єпархії УГКЦ, м. Чортків, проведено семінар-тренінг єпархіальних священиків на тему: «Шляхи духовно-психологічної віднови та попередження посттравматичного стресового розладу в учасників АТО».

Організатором даного заходу була Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях, що діє при Патріаршій Курії Української Греко-Католицької Церкви, яку очолює Преосвященний владика Богдан (Манишин), єпископом-помічником Стрийської єпархії.

Понад 100 священиків з усіх деканатів Бучацької єпархії взяли активну участь у семінарі-тренінгу. Часто душпастирі, у своєму служінні, зустрічаються з багатьма особами, які внаслідок бойових дій на території України потребують духовної опіки та кваліфікованої психологічної допомоги.

Захід проводили доценти кафедри практичної психології, кандидати психологічних наук Оксана Христук та Карпенко Віталій, а також військові капелани від Бучацької єпархії о. Роман Гладій та о. Ігор Федоришин. Під час проведення даного заходу, також був присутній військовослужбовець п. Андрій, який 13 місяців ніс службу у зоні бойових дій.

Учасники семінару мали змогу дізнатись більше про капеланське служіння, посттравматичний синдром та способи допомоги постраждалим.