Митрополит Ігор відвідав Храм воїнів-афганців
  • Птн, 16/02/2018 - 19:43

15 лютого 2018 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський очолив Архиєрейську Божественну Літургію у Військовому Храмі Стрітення Господнього (Афганський Храм) УГКЦ з нагоди Храмового свята Стрітення Господнього.

Разом з архієреєм молились військові капелани Львівської Архиєпархії, воїни, що брали участь у війні в Афганістані, та учасники АТО і прихожани Храму.

Владика Ігор подарував спільноті Хаму цінний дарунок – ікону-мозаїку “Спас Нерукотворний”, а також, вершив Чин освячення дзвіниці Храму.

Після Богослужіння також відбулась поминальна молитва за воїнів-афганців та полеглих за волю України.

Довідка:

Військовий (афганський) Храм Стрітення Господнього ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Клепарівська, 30а), споруджено з ініціативи ветеранів Афганістану Львівщини поруч із пам’ятником полеглим воїнам у війні в Афганістані (1979-1989 рр.) в пам’ять про бійців, які загинули у вищезгаданій війні, під час Революції Гідності – Майдану, а також воїнів, що віддали своє життя в зоні конфлікту АТО на Сході України. Фундаторами та доброчинцями Храму є ветерани, мешканці Львова та Львівщини, підприємці. Значну частину коштів для спорудження було виділено із фондів Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ.

За матеріалами: Капеланство.info