О. Жеплінський про чергову ракетну атаку: попри все, пам’ятаємо, що Бог з нами
  • Птн, 29/12/2023 - 15:39

В інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News керівник інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ отець Тарас Жеплінський прокоментував масовану ракетну атаку Росії на різні міста України. «Зміст Різдвяних свят – що Бог є з нами – дає нам силу рухатися вперед, незважаючи на війну і всі її можливі наслідки», – підкреслив він.

«Дякуючи Богові, ми пережили цю ніч, яка стала ніччю найбільш масованої ракетної атаки з неба, – зазначив в інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News отець Тарас Жеплінський, керівник інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ. Він розповів, що під час ночі мешканці Києва тричі переживали повітряну тривогу: спочатку відразу після півночі, потім посеред ночі, «і зранку також була тривала повітряна тривога, під час якої Києву було завдано найбільшої атаки». «Вже відомо про щонайменше двох загиблих. Приблизно двадцять людей отримало поранення. Скільки ще знаходяться під завалами або ще немає про них інформації ми не знаємо: інформація завжди оновлюється», – сказав священик.

За словами отця Тараса, виглядає очевидним, «що цілями цього масованого удару, зокрема по Києву, були не так військові об'єкти, але, наприклад, станція метро Лук'янівська в центрі Києва. Дуже постраждали багатоповерхівки, складські приміщення в інших містах. У Львові постраждали житлові будинки, де також, на жаль, загинула людина. Під час цього ракетного удару постраждали Дніпро, Запоріжжя, Харків, Конотоп, і там були зруйновані або пошкоджені пологовий будинок, навчальні заклади, школи, ліцеї, торгівельні центри, магазини, паркувальні майданчики. Наслідки будуть видимі вже трохи згодом, але поки що бачимо, що це найбільш масована повітряна атака».

Ділячись думками про те, як люди переживають цю чергову атаку, яку російський агресор здійснив у Різдвяний період, священик сказав: «Розуміємо, що війна триває і небезпека як життю, так і здоров'ю є постійною. З іншого боку, під час атак, зокрема таких масовиних, як сьогоднішня, ми бачимо, що багато цілей вдається збивати. І за це ми безмежно вдячні нашим Збройним силам, зокрема Повітряним силам. Тому живемо в постійній напрузі, ніхто її не скасовував, і вона триватиме, поки триває війна. Також, з іншого боку, ми маємо Збройні сили, яким вдячні, що вони нас захищають. А духовну підтримку ми знаходимо в Різдвяних святах, які вперше відзначаємо за новим календарем. Тому зміст свята – що Бог є з нами – також дає нам силу рухатися вперед, незважаючи на війну і всі можливі наслідки, які вона несе.