Папа до французьких міністрантів: служити при вівтарі та в щоденному житті
  • Чтв, 14/11/2019 - 12:59
У відео-зверненні до французьких міністрантів Папа Франциск запрошує їх взяти участь у паломництві, що відбудеться в Римі від 24 до 28 серпня 2020 року.

«Я з радістю звертаюся до тебе, що здійснюєш служіння при вівтарі в своїй парафії, аби запросити тебе взяти участь у великому паломництві міністрантів, який французька Церква наступного літа організовує до Риму», – в такій особистій формі Папа Франциск звертається через відео-послання, опубліковане 12 листопада 2019 р., до кожного французького міністранта.

Усі покликані до місії

Святіший Отець зазначає, що виконуючи служіння під час літургії, міністранти мають особливу нагоду зустріти Христа й більше Його полюбити, але Свята Меса завершується словом «Ідіть», тому «після служіння Господеві під час Меси, ми всі покликані служити Йому в нашому щоденному житті, в зустрічі з нашими братами й сестрами: всі ми покликані до місії».

Бути християнами, незважаючи на виклики

Вселенський Архиєрей зазначив, що мужнє свідчення святих апостолів Петра й Павла, гроби яких міністранти зможуть відвідати під час паломництва до Риму, допоможуть їм бути витривалими в їхньому християнському житті, незважаючи на протистояння й критику, на які вони наштовхуються, незважаючи на запитання, які в них виникають і незважаючи на зусилля, яких це вимагає.

Молитва одні за одних

“ Чекаю тебе в Римі від 24 до 28 серпня наступного року, – наголошує на завершення Папа. – Тим часом молюся за тебе й за всіх, що тебе оточують. І прошу тебе, не забувай молитися за мене. Я потребую цього, бо ця праця нелегка! Нехай тебе оберігає Пречиста Діва Марія, і нехай Бог тебе благословляє! ”